White Ragu Rigatoni
Dette er min udgave af en ragu alla bolognese baseret på hvidvin.
I danmark er vi vilde med kødsovs. Men en rigtig kødssovs skal have kærlighed og tid. Ikke hermed sagt at den Danske version ikke får kærlighed, men oftes ikke tid nok.
Hvidvin giver en lidt friskere undertone end rødvin, men begge kan bruges alt efter smag og behag.
Ingredienser
- 400 gram Minced Beef (Gerne over 12% fedt)
- 200 milliliter White wine
- 150 gram Bacon
- 200 gram Carrots (3 store)
- 150 gram Celery (3 stk)
- 150 gram Løg (3 stk)
- 50 gram Hvidløg (2 stk)
- 2 spiseskefuld Tomato puree
- 300 milliliter Vegetable broth
- 400 gram Peeled tomatoes (Eller Passata)
- 3 spiseskefuld Sweet chili sauce
- 1 teskefuld Thyme
- 2 teskefuld Oregano
- 1 teskefuld Salt
- 1 krydder Pepper
- 1 teskefuld Balsamic Vinegar
- 1 teskefuld Lemon zest
- 100 milliliter Whipped cream
- 500 gram Pasta
- 20 gram Parmesan
Næringsindhold
Samlede portioner
Per portion
Fremgangsmåde
-
Steg kødet på middel varm og tør pande. Så snart kødet begynder at afgive væske skrues der lidt op. Steg kødet til der ikke mere væde er tilbage og det har fået farve. Del det gennem stegningen så det er helt skilt ad. Begynd nu at lave din Soffritto der er beskrevet i trin 3 mens kødet steger færdigt.
-
Når oksekødet er begyndt at "knitre" på panden er det klar til at vi tilsætter hvidvinen og lader det koge lidt ind.
-
Skær bacon i tynde stykker, og steg det på panden til det får lidt farve. Tilsæt herefter løgne og lade dem stege lidt ind til de får farve. Tilsæt tomatpure, og lad det stege i 5 minutter, så det branker lidt sammen med løgne.
-
Skær grøntsager så fint som du har lyst til. Hvis du vil have lidt bid i, så skær dem i lidt store stykker. Steg dem i 5 minutter sammen med med bacon, løg og tomatpure.
-
Bland kød, Soffritto og bacon sammen. Tilsæt sauce beståenden af fond og flåede tomater.
-
Tilsæt Oregano, timian, salt, peber, citronsaft, balsamicoeddike og sød chilisauce.
-
Lad din ret koge ned ved svag varme. Minimum 4-5 timer. Den har godt af at stå så længe som muligt, og er altid bedre dagen efter.
-
30 minutter før servering tilsættes fløde, og pasta vandet gøres klar.
-
Sæt pasta over 10 minutter før servering.
-
Smag til lige før severing, ikke til den salte side, og sæt evt parmesan og et rivejern på bordet.