Glutenfrie fiberrige grovboller
Mine bedste fiberrige grovboller – helt uden mel
Jeg vil dele min ultimative opskrift på fiberrige boller, som er et fantastisk alternativ, hvis du, ligesom jeg, sjældent bager brød og generelt spiser meget lidt af det. Disse boller er designet til at være Low Carb, LCHF og kan endda betragtes som nærmest Keto-venlige, for de af jer, der ønsker et brød-alternativ på Keto-kosten.
Disse boller er perfekte, hvis du undgår gluten og almindeligt mel, eller hvis du gerne vil spare på kulhydraterne. Jeg synes, det er ret imponerende, at hver af disse fiberrige grovboller indeholder mindre end 3 gram kulhydrat pr. styk – det er et meget anstændigt tal for et så velsmagende bagværk!
Det er sandt, at glutenfrie boller og boller uden mel ofte kan blive lidt porøse i konsistensen. Mine boller har også en anelse porøsitet, men jeg har arbejdet på opskriften, så de sagtens kan skæres over midten og faktisk har en ret fin krumme. I denne version har jeg undladt nigellafrø, men du kan sagtens tilsætte dem, hvis du ønsker den smag.
Jeg er virkelig stolt af at have fundet en måde at skabe et fiberrigt, mættende og kulhydratfattigt brød, der smager godt og opfører sig som "rigtigt" bagværk.
Nu skal vi i gang med de nemme boller!
Ingredienser
- 4 stk. Æg
- 130 gram Hytteost
- 30 gram Smør
- 60 gram Mandelmel
- 30 gram Pofiber
- 20 gram Sesame seeds
- 2 spiseskefuld Flax seeds
- 1 teskefuld Baking powder
- 1 teskefuld Salt
Næringsindhold
Samlede portioner
Per portion
Fremgangsmåde
-
Først og fremmest tænder jeg ovnen og sætter den til 190 grader.
-
Så tager jeg en blender og kommer æg, hytteost og smeltet smør i. Jeg blender det hele, indtil hytteostens klumper er helt væk, og blandingen er dejligt glat.
-
Derefter hælder jeg den flydende blanding over i en skål. Nu tilsætter jeg alle de resterende ingredienser og bruger min elpisker til at røre dejen godt sammen, indtil den er ensartet og jævn.
-
Jeg lader dejen hvile i cirka 10 minutter. Denne pause er helt essentiel, fordi de mange fibre skal have tid til at suge væsken til sig og gøre dejen fastere og nemmere at arbejde med. Bare rolig, dejen bliver ikke fast som en almindelig gærdej; den vil stadig være ret let og "fluffy" i konsistensen.
-
Til sidst former jeg dejen til boller – jeg bruger gerne våde hænder, så dejen ikke klistrer. Jeg lægger dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysser dem med sesamfrø for det sprøde element. Bollerne bager jeg i den varme ovn i 20-25 minutter, indtil de er let gyldne.
-
Når de er færdige, skal de bare køle af på en bagerist, så de bevarer deres sprødhed. God fornøjelse!