Low carb burgerboller
Disse low carb burgerboller er perfekte, når du ønsker at lave LCHF-burgere og savner fornemmelsen af en "rigtig" bolle. Selvom de naturligvis ikke er identiske med traditionelt brød, kommer de tæt på – og vigtigst af alt: de indeholder markant færre kulhydrater end en almindelig burgerbolle.
Ingredienser
- 4 stk. Æg
- 150 gram Hytteost
- 30 gram Smør
- 80 gram Mandelmel
- 15 gram Chickpea flour
- 30 gram Sesame seeds
- 3 teskefuld Psyllium
- 1 teskefuld Baking powder
- 1 teskefuld Salt
Næringsindhold
Samlede portioner
Per portion
Fremgangsmåde
-
Opvarm ovnen til 190 grader.
-
Blend æggene grundigt med hytteost og tilsæt smeltet smør.
-
Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
-
Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir. Der bliver ca. 4-6 stk.
-
Klap bollerne flade, så de er ca. 1 cm høje. Pensl med sammenpisket æggeblomme og drys med sesamfrø.
-
Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist..