Koldskål
Her er min egen opskrift på en sommerlet koldskål, som jeg selv er vokset op med.
No timers yet. Add one above to get started!
Text Size:
Ingredienser
- 140 milliliter Æg (Ca 3 æg)
- 1 teskefuld Vanilla sugar
- 10 gram Vanilla pod (1 stang)
- 1 liter Buttermilk
- 10 gram Lemon (Gerne økologisk da du skal bruge skrællen)
- 50 gram Sukker (Gerne rørsukker)
Næringsindhold
Samlede portioner
Per portion
Fremgangsmåde
-
Pisk æg, sukker og vaniljesukker, i 3-5 minutter til massen bliver lys.
-
Bland massen og resten af ingredienserne i kærnemælken, i form af kornene fra vaniljestangen, den revet citronskal (riv den ikke for dybt, da den ellers godt kan blive bitter), og rør godt rundt. Smag koldskålen til før den sættes på køl.
-
Lad koldskålen stå i køleskabet for at trække, så smagen fra citronskallen og vanilje kornene får lov at trække ud i koldskålen, i mindst 3 timer før servering.
-
Servers samme med kammerjunker, og evt lidt jordbær til. Jordbær eller andre frugter giver lidt sødme, så du kan spare lidt på sukkeret.